En bekännelse… Formen nu i Maj och då i December

1 maj, 2013
1 maj, 2013

Idag är det Onsdag 1 Maj och jag har lite svårt att sätta fingret på vart tiden egentligen tar vägen men när jag kollar i min kalender så förstår jag…. det är kladd, bokade möten och annat to do, sida upp och sida ner..

Det verkar som 2013 ska bli mitt bästa år hittills…
Jag tävlade i Athletic Fitness första gången i December 2009 och resan dit var skräckblandad förtjusning inte bara pga av tävlingen utan oxå då jag hade ett förhållande på väg åt helvete.

För en ge er en  liten tillbakablick så är jag uppvuxen i Ronneby, på hästgård och med mycket hästar och tävlingar i fokus. Hela barn- och tonåren åkte vi runt och tävlade och jag och min mamma red in och utbildare  hästar.

Jag började gymma 2004 men hade fortfarande hästar som huvudfokus. Efter att  en av mina hästar dog i en trafikolycka och den andra fick en svår sårskada som gjorde henne utdömd för tävling beslutade jag mig för att göra en paus och flyttade till grannkommunen Karlskrona där jag jobbade på Telenors huvudkontor tills jag senare ryckte in som värnpliktig  2006  på P7 Revingehed i Skåne. Jag körde Stridsvagn 122 Leopard. Googla gärna denna 62,5 tons skönhet av pansar!
Kort efter utbildningen var slut fick jag ett erbjudande om ett jobb i Båstad, som hästskötare i ett stall hos en välkänd hästtränare.
1 januari 2008 startade jag bilen med mina resväskor och dåvarande pojkvän, Kristofer och styrde mot Båstad.
Kristofer var yrkessoldat och vi träffades lite för sällan för att vårt förhållande skulle hålla och det tog tyvärr slut nått halvår senare. jag jobbade 60 tim /v och han kom hem lite helger då och då.. inte sådär optimalt. Mycket jobbigt uppbrott…
Jag träffade en annan kille runt 2009 och blev tokkär! vi blev tillsammans och han verkade vara den rätta! Även han jobbade mycket och hade eget företag. Han jobbade på annan ort i veckorna och vi sågs lite på helgerna…. lite samma sak som förra förhållandet alltså.. för lite tid tillsammans.. Tur nog har jag haft gymmet och träningen som min livskamrat genom åren sen 2004.
Jag hittade slutligen ett gemensamt boende till oss och vi flyttade ihop i en idyllisk liten by utanför Ängelholm i en nybyggt radhuslägenhet.. kändes fantastiskt! enda tills jag märkte att han undanhöll något.  det var en jobbig tid innan tävling och jag var väldigt orolig och ledsen stora delar av tiden. Tackar träningen för att jag hade ett vettigt mål i livet..
Tävlingen genomfördes jag sista helgen i November och jag vann!

Hur roligt som helst! ..  men glädjen blev kortvarig då jag strax efter fick reda på att min sambo var otrogen och hade varit det hela vårt förhållande.
En del av min värld rasade här och jag mådde fruktansvärt dåligt. Kände mig inte värd mycket när jag insåg att den jag älskat bedragit mig så mycket.. Några månader gick och vi försökte laga vad som var trasigt men jag jag lovar er alla, ett brustet förtroende går inte laga och en person som är otrogen sådär mycket och dessutom hade förhållande med andra tjejer samtidigt samtidigt kommer aldrig ändra sig..
Eftersom vi människor är överlevare så löste jag detta med att sticka därifrån till slut.. jag tog mina saker och stack.. lämnade allt och livet var jäkla surt!  Träffade en härlig kille igen, kort efter och gjorde det enorma misstaget att flytta in hos honom nästan direkt.. bad idéa! varken han eller jag var redo för det och relationen var ett enda stort deeplove/hate maraton.. vi älskade och hatade i nästan 2 år  som  musikvideon till Rihannas låt ”love the way you lie”…. och slutade med brustna hjärtan och  mina saker stod på gatan..

samma  sommar 2011  tävlande jag  för första gången i Fitness five. Kom 3a efter Jenny Adolfsson och bodybuildaren  Anna Kärnebo.. resultaten här.  


Nu blev jag fast i tävlandet!!
Samma år tävlande jag SM i Athletic Fitness och kom även då 3a efter numera världsmästaren Helena Forsén och  åter igen Jenny Adolfsson..

Livet blev ljust igen!! Jag hittade ny bostad och trivdes med singellivet. åkte runt på MM Sports event och uppgraderade från MMSPORTS team till Team Body Science. Jag gjorde vad jag ville när jag ville, tränade så mycket jag bara kunde och mådde kanon!

När jag som minst ville, eller anade så dök kärleken åter igen upp.. och denna gången på riktigt. Jag träffade Gustaf, som jag egentligen känner sedan 3 år tillbaka men inte haft några känslor för what so ever… men så funkar ju livet… det har sina vändningar.. 

vi blev tillsammans i Oktober  2011 om jag inte minns fel och i Mars 2012 flyttade jag till honom.. med lång eftertanke, jag lovar!! jag har trots allt lärt mig av mina misstag.. jag hart inte ångrat mig en sekund! Han tar verkligen fram det bästa i mig och jag känner mig fri, älskad och respekterad.

2012 var jag dum nog att satsa på fel tävling. Jag var sur för att hinderbanan tagits bort från SM i AF och dissade den.
I stället valde jag  Fitness Five och gjorde en bra deltävling som jag vann och gjorde en fruktansvärd final och slutade på en helt oacceptabel 4e plats. Mitt största misslyckande i tävlingssammanhang och jag grät av besvikelse och frustration hela vägen hem…

Som upprättelse ställde jag senare upp i mmsports tävling REPPOWER  i stället där jag slutligen vann finalen på Fitnessfestivalen i December.

Helgen innan FF i Göteborg tävlande jag även i Lund i Bodyfitness. En tävling som jag bestämde mig för i sista stund, bara 8 veckor innan. 

Alltså 7 veckor  diet och en tömn/ladd -vecka resulterade i att jag plockade en 4e plast i korta BF klassen och jag var såååå nöjd!! Jag var verkligen stolt över mig själv och den insats jag gjorde på så kort tid. Tidigare tävlingar har krävt 14-16 veckors diet.

Jag avslutade 2012 med en fantastiskt plåtning av Lelle i -10 grader snö på en bilskrot. Bilderna har jag lovat er men inte själv fått av Lelle ännu.. denna bilden börjar ju bli tjatig men för nya läsare, vassegod:

 

2013 inleddes helt enligt min plan med gymbyte och inriktning på pass. Bodypump och kompletterande gymträning i tävlingsgrenarna chins, dips, knäböj, bänk och bicepscurl..’

Enligt plan som sagt då det ligger till sähär..:

Jag är gravid i v 17 och kommer få barn i Oktober… ! vi är sååååååå lyckliga!!!

och igår skrev vi på papper på ett hus vi ska köpa… Inte ett hus, en Gård! och jag älskar den!. går allt enligt plan flyttar vi in 15 Juli.

Livet går bra nu!!

då, 2 December och nu, 1 Maj

 

 

Ulrika Merkel

Posts Google+