Gott, Nyttigt och Sött! DIET!

Michaela Augustsson —  18 mars, 2014
18 mars, 2014

Tjena !

Jag vill ägna detta inlägg till att hylla min egen diet =)
Jag har nu gjort min 3e mätning, vilken jag inte hade räknat med vara så positiv som den visade sig 😉 då jag haft lite fluktationer de senaste 2 veckorna i energinivå och träning.
Därmed har jag också varit något mer flexibel i mitt matintag.
Men detta är något jag märker skillnad i mitt träningsupplägg och sätt/syfte att träna att jag givetvis kräver mer energi, på ett annat sätt. Och jag och min kropp är goda vänner och lyssnar ganska mycket på varandra, därmed tycker jag att jag fått till ett mycket bra upplägg för detta nu.  Jag har också orkat experimenterat lite mer och haft mer inslag av min kreativa sida i köket än tidigare… (halleluja, about time;) ) Och med mycket roliga grymma nyttiga produkter och lite fantasi kan man komma långt säger jag bara, man slipper att gå utanför sina ramar när sötsuget kränge på om man har bra strategier med substitut. Så jag tänkte jag skulle dela med mig av några av mina tips på god dietmat och söta alternativ:)

Först ut —— BRA KÖTT!
En middag blir alltid lyxig om man äter en bra fin köttbit. Oxfile, entrecote, lövbiff . Tillsammans med klyftad potatis, kryddning god sallad och en klick sås så har du en bra måltid, en lyxig måltid och välbalanserat intag.

SIDO-SALLADEN!
Jag äter vansinnigt med grönsaker, gärna färska. Jag har mycket grönsaker som utfyllnad i mina måltider då jag är en tjej som gillar att äta mycket mat. Detta fungerar mycket bra för mig då jag fyller upp större delar av min måltid med grönsaker och får en mättnadskänsla av detta. Brukar bojkotta isbergssallad och köra mer av blandsallad, spenat, machè, ruccola. Lite smak oc lite mer innehåll;) Mycket lök och mycket smaker tycker jag stimulerar. och givetvis en storförbrukare av gurka 😉 (till trots att det innehåller typ 98% vatten)

Här ser ni en komponerad måltid efter träning som jag lagade igår, hamburgerfantast som jag är så måste jag säga att denna dietvariant ROCKADE RÖVEN av mig :):
Nötfärs 10%
Low-carb bröd
Mager ost Präst (ny, smakade riktigt bra!) 10%
Potatisklyftor
Mexicana utblandad med lite kvarg
Blandsallad

Och magen håller sig i trim ändå ;)

Och magen håller sig i trim ändå 😉

 

För sötsug på diet!

Jag har en av de största sweet-tooths cravings som jag vet och har alltid haft! Detta ändrar sig inte under diet, nästan tvärtom 😉 Men däremot behöver jag hitta andra sätt att kontrollera dem på.

hämta (4)

Därmed tänkte jag dela med mig av olika sötsaker jag brukar göra på diet som för mig kompenserar upp en hel massa med bra innehåll utan avslag på smak eller upplevelse 😉

(Jag vill redan nu säga att jag inte är en kock, gillar int ens att laga mat eller dylikt. Däremot gillar jag att hitta lösningar;) så förvänta er inget storslaget, bara mycket enkelt, Gott och snabbt! )

Först ut, det, den lättsamma Casein-shaken. Fullt kompetent i sin enkelhet.
Mitt favvo smak är Bodyscience Casein Vanilla Ice Cream, blandas med lättmjölk, och nu till det magiska… Nyfunnen kärlek denna dieten: Walden Farms calorifree Caramel.. haaalleluuuja moment! En liten dutt av den i tillsammans med frysta hallon.. .Behövs inget mer och swish du har en grym milkshake a la caramel och hallon!! 

unnamed (1)

Next: Proteinpannkaka i ugn. Detta testades i förr förra veckan första gången då jag saknade mina restade keramiska stekpannor:D
Blandade Mjölk, kesella, ägg hermestas sötningsströ, casein (samma smak, Im a sucker for our vanilla baby) äkta vaniljpulver, lite bakpulver och lite vetemjöl (enbart protein ger gummieffekten… eeej att rekommendera;) ). Rör ihop och tjofs in i ugnen!
Den fluffar upp sig och får lite yta, stick i den och känn att den är klar.
Serveras med ex rörda hallon och blåbär, banan, Bodyscience jordnötssmör, krossade hasselnötter eller valnötter och Walden Farms pancake sirup =) yummi yummi och mättande deluxe!

barnsligt gott =)

barnsligt gott =)

 

Sista och bästa just nu: PROTEINGLASS A LA CARAMEL & WALNUTS (ben&Jerry släng dig och dina omhöljande kalorier i väggen ;P)

Du behöver: Glassmaskin, mjölk, ägg, kesella, vaniljpulver (ekologiskt äkta) Bodyscience Casein Vanilla Ice Cream, Walden Farms Caramel, Valnötter och frysta hallon som garnityr.

Blanda alla ingridienser i en bunke Jag går mycket på känn gällande olika delar, se bara till att det inte blir för mycket casein, då behövs mer vätska annars klumpar glassen bara ihop sig till en deg, det skall vara en kompakt smet kan man säga =). låt stå i kylen samtidgt som du tar ut din glassbunke ur frysen.Har en tendens att fastna runt kanterna om glassbunken är för kall har jag efter alldeles för många ggr kommit underfund med. 😉 Brukar skölja den med varmt vatten innan jag häller i smeten och sedan sätter igång maskinen!
Jag har också experimenterat med Bodyscience egna naturgodis som smaksättare! JAJX vad det är gott !!!
Krossa lite lätt och du är i en nyttigare typ av himmelsrike 😉

1510583_10152005961074067_930373441_n

Vaaasseegooooo… hoppas ni kan liksom jag stilla ert sötsug under diet med lite bättre substitut =)

Hej svejs*

/ M

Miss sweethtooth med avslöjande kokböcker i den ROSA shoppingkorgen ;) ( det ska va gött å leva..annars kan de kvetta ;) )

Miss sweethtooth med avslöjande kokböcker i den ROSA shoppingkorgen 😉 ( det ska va gött å leva..annars kan de kvetta 😉 )

Michaela Augustsson

Posts Facebook Google+