En sorg, en uppgång och en rumpa =)

Michaela Augustsson —  4 mars, 2013
4 mars, 2013

Sedans sist jag skrev så har jag haft en sorg och mer än 4 lyckotillfällen (långsökt parallell till 4 bröllop och en begravning 😉 (?) )
Hade iaf ganska direkt efteråt en helg som fick gå i återhämtningens tecken, vila, mat och reflektion! En smällkäft  so på beställning utdelades av min underbara examinator gällande vår C-uppsats ! (Nej så var det inte, alla får kompletteringar men när man bara inte riktigt känner att man orkar, man vill bara vara klar Då kändes det som en smällkäft!) Så fredagen kändes som ett mulväder hängde över mig med fekventa skurar;)

Denna söta skylten köpte jag samma dag (fredag) när jag hade en downer, skrattade lite för mig själv och tyckte den passade bra! Det är så, man måste våga testa tro på sina egna tankar och hypoteser och vad gör väll det om man inte har alla rätt? Och vem säger hur man ens kan tänka rätt eller fel, och vad som är rätt eller fel 😉 Men man kommer alltid kunna få feedback kritik och ompröva sina tankar och förhållningssätt, och det mina vänner är utveckling och progression 🙂 Så C-uppsatsen det är bara att göra om och göra rätt, eller iaf bättre:), !

Och som jag tidigare skrev så har jag även varit lite seg orkeslös i träningen! Detta fick jag kommentarer på och ifrågasättande på om det inte kan vara så att det hänger ihop med överträning!
Detta är bra observerat och ett helrättochriktigt kategoriserat utifrån symtombilden jag presenterat (vilket iofs inte säger så mycket och är lätt diffus även inom överträning)
SYmtom vid överträning kan bland annat vara:

– ökad vilopuls 
– minskad prestationsförmåga, fysisk och psykisk 
– minskad aptit 
– viktminskning 
– fördröjd återhämtning efter träning 
– ökad irritabilitet
– ökad känslomässig instabilitet
– störd nattsömn 
– förlust av motivation 
– ökad skadefrekvens
– ökad infektionsfrekvens 
– minskad styrka

Ibland så blir man trött helt enkelt! Och ofta är det av fler faktorer än enbart kroppens fysiska gensvar so ligger i grunden! Och det är ok, då får man bara lyssna, känna efter och ge spelrum för att komma tillbaka starkare, bättre och med större motivation och energi 🙂

detta har jag reflekterat över och det kan som jag sa mycket väl vara så att jag få en smäll på träningen som varit nu i efterhand, dock vet jag med mig att det är mycket psykosociala faktorer som skola, jobb, vänskapsrelationer och annat som också tagit energi och plats på sistone! Men allt detta vägde jag in i min bedömning och tog till fasta på både det och era kommentarer 🙂
Torsdag till Söndag var det bara träningsvila, påfyllande av mat och mycket VILA! låg i sängen hela lördagen tror jag , haha.. kollade film och bara njöt känslan av inga måsten ingentingen bara vara som en boll av välbefinnande 🙂

OCH det bar frukt! I veckan som varit har jag skinit ikapp med solen som vågat sig fram här i Västerås under flertalet dagar!! Jag är en väder människa utav rang, inget snack ! en solstråle kan göra hela min dag ! Jag ler ikapp och hjärtat slår voltrar av vårkänslor I LOVE IT!

Första kaffen på uteservering i solväggen efter plugget !! Fantastiskt :=)

Även i skolan på lunchen gäller det att passa på att avnjuta solens värme och energigivande boost 🙂 Sol-flickor blivande fysioteapeuter om bara 3 månader! SJUKT 🙂

tillsammans med det och vilan så har jag varit en trevligare typ 😉 tss..
Träningen har gått riktigt bra med ökade vikter och som sagt ett tresplit program med upptrappningsmodell som jag haft tidigare av och till emellan prioriteringsperioder!

Utdrag från det som skall köras idag :

* Rakarmade latsdrag med rep som föraktivering 40 sek a 3 set

* Skivstångsrodd med snatchgrepp i vågor 5/4/3 med upptrappning av vikt emellan a 3 set.  (Förklaring:Håll stången med ett grepp så nära ändarna som möjligt. Håll cirka 45 graders lutning med rak rygg och börja rörelsen med stången strax ovanför knäna. Med raka armar, dra stången upp till höftvecket genom att pressa samman skulderbladen samtidigt som du rätar något på dig till omkring 30 grader. Vinkeln i knäna ska vara oförändrad.)

*T-bar rodd med samma upplägg 5/4/3

* Baksida axlar med gummiband 30 sek kontraktion

* Shrugs med stång bakom ryggen

Bara något av allt godis som skall tränas idag, working on ”bringing sexy back” 😉

På tal om shrugs! Sista jag körde det så uppmärksammade jag BAKsidan av att ha en stor gluteus 😉 hahah… FRIKTIONSKADA!!!!! Aoooch 😀 Så det var bara hem och plåstra om skinkan, kände mig lagomt hardcore, haha!

SÅ kan det se ut när man plåstrat om asset. ! Bjuder på dagsformen av detsamma också 🙂

Men nu börjar det bli dags att dra sig från skolan efter en lång dag , kanske skall unnamig en powernap innan träningen 😉 Brukar alltid bli de bästa träningspassen då, om än väldigt sena.. haha, är som en bebis och sover lite för länge i vissa fall! 😉 men men, förjäkla skönt!

Hoppas er vecka startat bra !

/ M

Sunshine I say, the greatest power there is 😀

 

Michaela Augustsson

Posts Facebook Google+