Dykresa och gymabstinens

26 december, 2012
26 december, 2012

Nu har jag hamnat i Phuket efter en tre dagar lång dykresa ut till Similan öarna! Helt fantastiska dyk, speciellt vid Richelieu rock där vattnet var helt kristallklart och havet fullt av färgglada fiskar och koraller. Jag fick tyvärr inte se någon sköldpadda som jag hoppats på men däremot en enorm djävulsrocka! Sjukt coolt! Har även dykt bland två olika skeppsvrak och råkade av misstag backa in i en stor sjöborre som glädjeligen sköt in massa sylvassa taggar rätt in i baken på mig! AJ! Trodde det var en stor fisk som bet mig först, haha! Man får ha ögon i nacken när man dyker, stenkoll på allt som händer under, över och bakom en!

Vi åkte med Eden Divers och båten Sea of fantasy! Efter tre nätter av konstant gungande är det skönt att vara på land igen. 10 dyk på 3 dagar är ganska energikrävande och vi är lagom trötta i kropp och knopp nu! Det blev en annorlunda julafton på båten, dyk med tomtemössa på, god mat och partaj på kvällen med glada dykare så det blev kalas ändå. 🙂
Dykschemat för en av dagarna! Är dock lite tveksam till sista punkten, haha!
20121226-175223.jpg

Lite svårt att få in rätta julkänslan och atmosfären i Thailand och jag saknade min familj i Kalmar! Skickar massa kärlek och julkramar till er!

Förutom att dyka så har jag ÄTIT! Shit vad mat det serverades på den båten! Riktigt god mat i buffévariant = hej då magrutor! Men är det semester så är det semester!

Har massa roliga bilder på kameran men det får bli en senare uppdatering! Det är ganska dålig mottagning på wi-fi på hostellet och jag hatar att skriva på mobilen så det har blivit rätt dåligt med uppdateringar här. Jag har så mycket jag vill skriva om att jag inte ens vet vart jag ska börja!

Jag vill sammanfatta mina tävlingar och nu tiden efter tävling, det känslomässiga kaoset jag varit med om och allt häftigt jag får se här i Thailand! Men jag får ta allt det när jag kommer hem. Jag behöver en paus från allt och inte tänka så mycket just nu! 🙂

Jag har haft förvånansvärt mycket gymabstinens på resan! Jag trodde inte jag skulle få det eftersom kroppen logiskt nog borde vilja vila efter tävlingen. Min kropp skriker fortfarande efter gymmet och vikterna. Stefan tycker inte jag är riktigt normal, haha! Men det känns som att någonting saknas när jag inte kan träna.

Nu har det varit ett naturligt avbrott i träningen ca en vecka men idag fick jag äntligen besöka gymmet!

20121226-172642.jpg

Phuket gym Patong! Större och betydligt mer utrustning än gymmet på Koh Lanta! Ett riktigt powerrack så man kan köra knäböj! Vilket var exakt vad jag kände för att göra! Stegrade upp vikterna till 70 kg sen vågade jag inte riktigt mer! Värmen gör att man blir lite seg och kroppen är uttorkad efter alla dyken så jag tog det lugnt! Skönt att blåsa ur systemet i alla fall! Körde några set raka mark, provade benpressen och hackliften!

20121226-173541.jpg

20121226-175018.jpg

20121226-175112.jpg

Det kommer förresten fram en del Thailändare och ska klämma på mina armar, undrar om jag tränar på gym och hur stark jag är, haha! De flesta kommentarerna har varit väldigt positiva men en och annan har haft andra åsikter om hur en kvinna ska se ut och vilka aktiviteter man bör ägna sig åt, sorgligt men sant! Thailändare är ändå generellt väldigt öppna och accepterande som människor jämfört med andra befolkningar! Jag låter alla negativa åsikter rinna av mig och suger åt mig pepprande och berömmande kommentarer! Jag har jobbat hårt och länge för min kropp och är jäkligt stolt över den!

Nu ska vi ut och äta och kanske shoppa lite! Ha det fint alla där hemma! 🙂

Elinor Medhammar

Posts Google+