Ryggen blir bättre

21 februari, 2013
21 februari, 2013

Har inte uppdaterat på ett bra tag nu just för att det har gått så jäkla tungt och då har humöret varit apa. Åkte på en förkylning till efter matförgiftningen som jag åkte på direkt efter jag blev bra från luftrörskatarren.
Även om jag skrällt till med ett pb i frontböj och ett i överstöt i vinter så har jag inte haft något flyt sedan i november. Som sagt, ryggproblem, förkyld, luftrörskatarr, matförgiftning, ryggproblem, förkylning och nu sist i lördags ett ryggskott delux som satte sig rakt över de redan skadade diskarna. Åkte även på brutala kramper vid skulderbladet som grädde på moset. Efter ett par timmar hos Martin Wicnander både i måndags och i tisdags och totalt 12 timmars rörlighetsträning och stretch modell invalido måndags, tisdags börjar jag bli människa även om det hugger och jag inte kan lyfta något. Efter jobbet idag så kändes det så pass ok så jag skulle försöka mig på lite lätt, väldigt lätt träning för att aktivera bål och få lite cirkulation. Det blev efter mkt uppvärmning på Airdynern och diverse standardmobilisering en lugn Cindy, utan kippade pull-ups just för att spara ländryggen, så smala armhävningar det gick för att bara få in triceps och inte bröst. Riktigt lugna och stela, till en början friböj. Fick matat mig igenom 17 och halva 18:e varvet på 20 min. 22 varv + 15 reps är pb när ryggen var bra.

Men det går ju år rätt håll. För er som inte är insatta i min rygg så kan jag bara dra det snabbt att det har varit en jälvla resa från 2003 då jag skadade 3 diskar och 2 kotor i en komprimering när jag körde snöskoter, många turer fram och tillbaka innan jag 2006 fick röntgensvar. År av rehab och pannben har det tagit för att bli så pass bra som jag nu har varit i ett år. Fördelen nu är att när den börjar spöka så vet jag på ett unjefär hur jag skall få ordning på det pga den rutinen man byggt på sig inder snart 10 år.

image

image

Här ser ni hur diskarna kan se ut när de har fått ett tryck och buktar ut. I mitt fall är det L3, L4 och L5.

Så för att trösta sig lite så blev det lite shopping idag efter jobbet 😉
Nya löpardojer från Adidas, deras Supernova Sequense och Salvation är de enda skorna som verkligen fungerar för mina platta pronerande fossingar. Ett par compsteumpor och comptights från 2XU. Nu har även jag ramlat ner i 2XU-träsket, får se om det är något att ha 😉

image

image

Så ingen CrossFir Open utan helt full fokus på att bli 100, eller så nära 100 det går att bli i ryggafan! 😉

Andreas Breitfeld

Posts Google+

Välkomna till min blogg. Här får ni följa min träning och satsning inom träningsformen CrossFit. Jag tävlar för Team Body Science och MMSports Göteborg.