Chinskrig, SM kval och bänkpress PB (och pannkakor)

19 september, 2011
19 september, 2011

En helg som präglats av proteinpannkakor och Styrkelyft.. 🙂 Eftersom dieten är i fullgång nu så brukar min lunch på helgen bestå av en redig portion proteinpannkakor 🙂

Ta 250g Lätt Kesella och vispa ihop det med 1DL mini mjölk.

Servera med lite färska hallon! 🙂

Tillsätt:

1DL vetemjöl

3 hela ägg

1DL av ditt favoritprotein, jag använder Body Science Whey Strawberry 

1/2DL sötningsmedel (jag använder Hermesetas Lättströ)

1tsk bakpulver

1tsk vaniljsocker

Rör om ordentligen efter att varje ingrediens tillsätts.

Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och börja steka! Jag brukar använda ett decilitermått för att dosera smeten, 1 DL är rätt perfekt för en pannkaka.

Innehåll (på ett ungefär) ~1100kcal

~100g Protein

~90g Kolhydrater

~ 37g Fett

Efter en sån laddning är man redo att tackla vad som än dagen kastar i din väg 😉

I lördags var det chinskrig med Kristian Sewén och Johan Gustavsson, båda två Svenska Mästare i Atheltic Fitness, så motståndet var hårt 😛 Jag öppnade upp med ett set på 28 tävlingsstrikta chins, med 2 tokhårda domare känner jag mig rätt säker på att samtliga var korrekt utförda 🙂 Därefter följde några brutala set med fulchins, med bestraffning i form av extra chins ifall man inte nådde upp till den siffra som man blivit tillsagd att göra 😛

Avslutningsvis körde vi ett lämmeltåg, dvs alla började med att göra 1 chin… sen 2… sen 3, rullande schema ända upp till 14 chins. Ingen vila, så fort personen innan va klar skulle man upp och göra sina nästa. Testa det, det blir lite halvtungt efter ett tag 😉

 

Fokuserad 🙂

På söndagen var det iallafall dags för Serie 3 i Styrkelyft. Målet var att kvala in till nästa års Raw SM. Vägde in på 86 kg så 590kg var siktet inställt på. Jag klarade gränsen men med nöd o näppe kan man väl säga. Lyfte precis det som behövdes, 590kg.

Har haft problem med knät de senaste veckorna så inte kunnat träna böj och mark riktigt, och kände mig inte helt återställd inför tävlingen heller, så valde att gå ut lugnt i böjen.

Böj
180 Godkänd
190 Godkänd
200 Icke Godkänd, 1 vit 2 röda p.g.a djupet

Vågade inte riktigt släppa på eftersom knät krånglade, och resultaten speglar väl det…

Samlar kraft!

Bänk
140 Godkänd
150 Godkänd
160 (PB!!) Godkänd

Riktigt skönt att stänka dit 160kg i bänken! PB med 2,5kg sen SM!

Mark
240 Godkänd
252,5 Icke Godkänd
Valde att avstå tredjelyftet

Total: 590kg

Marken går verkligen inte som jag vill just nu, har fortfarande inte dragit mer än 250kg, som jag gjorde på Serie 2 tidigare i år. Medans jag ökat nästan 20kg i både böjen och bänken på samma tid… inte bra. Måste hitta en lösning på detta!

Overall är jag rätt missnöjd med resultaten i både böj och mark, men det kändes RIKTIGT bra att få med sig ett PB i bänken!

Segertåget och dess vagnar rullar på 🙂

Nu är alla Styrkelyft tävlingar över för den närmaste tiden, blir full fokus inför AF nu(kommer naturligtvis fortsätta böja bänka och marka för att bibehålla styrkan, men blir nog inte riktigt lika många maxningar bara 😉 )

Good night 🙂


Robert Berg

Posts Google+

Bla bla testtest