Bloggstart och dietstart, 2 flugor i en smäll!

5 september, 2011
5 september, 2011

Det känns väl vettigt med att börja mitt första blogginlägg (någonsin) med att introducera mig själv.
Jag heter Robert Berg, 24 år gammal ursprungligen från Gävle och har styrketränat i snart 6 år.
Anledningen till att jag köpte mitt första gymkort var för att bli lite starkare inför mönstringen som jag skulle på någon månad senare. Lite komiskt är det då att första gången jag faktiskt utnyttjade kortet var EFTER jag hade mönstrat…fail?
När jag väl börjat var jag fast, och tur är väl det, då det visade sig att jag har lite talang för det här med att bygga muskler och lyfta tunga vikter.

Snabbspola fram några år(2010) jag bor nu i Stockholm och tränar på SATS Medborgarplatsen. En kväll har jag turen att börja snacka med Kristian Sewèn nere i gymmet. (han måste ha kommit fram och påpekat att jag tränade som en jävla sopa?! För det är så det känns såhär i efterhand.) För att göra historien kort så började vi träna tillsammans och han tog min träning till en helt ny nivå.

Mycket har hänt nu, ganska precis ett år senare, som en direkt effekt av att jag träffade Herr Sewèn. Jag har fått så otroligt många underbara nya vänner, inte minst hela härliga Team Segertåget!

 

Jag har också gjort min tävlingsdebut inom både Fitness 5 och Klassiskt styrkelyft. Fitness 5 gick väl sådär, jag missade finalen med exakt 1 repitition, snopet… Styrkelyftet gick desto bättre, där jag kom 5:a på SM nu för några veckor sedan, med ett resultat på 610kg (207,5kg knäböj 157,5kg bänkpress 245kg marklyft)

I skrivande stund har jag precis inlett första dagen på min diet inför Decembercupen senare i år, där jag ska tävla i Athetic Fitness. Så man kan ju lungt säga att jag blivit en mångsysslare inom allt som har med styrketräning att göra.

Jag vill avsluta med att rikta ett stort tack till hela MM Sports teamet som verkligen har mottagit mig med öppna armar och fått mig att känna mig som en del av familjen! Ni är i en klass för sig!

Återkommer ikväll, ska se om jag kan skramla fram lite formbilder så ni ser hur utgångpunkten för dieten ser ut 🙂

Peace out!

20110905-081754.jpg

Robert Berg

Posts Google+

Bla bla testtest