Variation i träningen…….

6 februari, 2014
6 februari, 2014

Med dem målen som är uppsatta för i år så kör vi en varierande träningen med vissa veckor som efterliknar lite av det som vi sedan kommer köra mer av ju närmre vi kommer SM. Alltså ju närmre vi kommer SM desto mer träningsinriktat kommer det bli för just den disciplinen vi ska ställa upp i. Kan väl avslöja lite och det är att med start från SM i AF så kommer det sedan bli rätt många tävlingar för oss båda ;). Fia kommer dessutom gå upp i något som hon aldrig testat på innan…nu blev ni nyfikna va…:-).

Uppdelning på kroppen:

Rygg, vader

Ben

Bröst, biceps

Cardio

Axlar, triceps

Extra ben och vader

Schemat är rullande alltså där vi slutar där börjar vi nästa vecka….hur många pass som hinns med varje vecka styrs lite av energin, om vi har barnen eller inte, att vi lyssnar på kroppen och alla andra omständigheter som till exempel hur mycket man har på jobb m.m.

Upplägg på schemat:

Omgång 1, lätt vecka med minst 12 reps/set.

Omgång 2, tung vecka med negativa rörelser. 8-10 reps.

Omgång 3, tung vecka. 8-10 reps.

Omgång 4, supertung vecka. 4-6 reps.

Efter detta blir det byte helt av övningsschema och vi går över på samma upplägg på det :-).

Vi har gått på schema 2 och har fortfarande en mjölksyre”vecka” med minst 12 reps per set. Oftast blir det betydligt högre repsantal än 12.

 

Onsdagsträningen:

Blev ett tidigt morgonpass innan jobb, blir rätt ofta det när vi har barnen, efter att barn hade lämnat på skolan. Morgonpassen är väl inte dem man kanske har absolut bäst energi på men är riktigt gott efteråt och man får en massa energi till jobb samt att man även kan prioritera barnen och deras läxor m.m efter jobb. Allt går och allt annat är bara undanflykter anser jag…allt handlar om prioritering.

Bröst och biceps pass blev det. Bröstet bestod i rak bänk skivstång, ben upp skivstång och lutande bänk hantelflyes. Bicepsövningarna var vinkelstång brett, sittande lut bänk med hantel (sjukt nice övning) och sittande stång i kryssmaskin. Snacka om pump när man dessutom har kryddat till det med favvoprodukterna POWER & JACKED AGMATINE :-).

6

Power energy och Agmatine pump..kan det bli bättre, knappast :-).

Tyvärr har jag inte så många bilder till denna bloggen då min trogne vapendragare (min fru :-)) är sjuk och har fått avstå träning under dessa dagar…..

Torsdagsträningen:

Ben och vader. Då tiden var lite knapp idag så fokuserade jag på front squat och sittande vadpress i smith. Blev 10 set squat och 6 set vader med mångreps och liten vila emellan. Snacka om pump och det kändes som om allt nedanför magen saknades…utom när jag gick…ankvarning där :-).

bild 1 (1800x1350)

Frontsquats start…mängdträning/mjölksyra :-).

Ser det väl lite som rörelseträning/teknik med då jag är oförskämt dålig i tekniken när det kommer till böj….skam den som ger sig, bara att kriga på.

bild

En superduper övning för vaderna, har du inte testat den så har du missat något……..

Får väl avsluta denna blogg med ett par matbilder…mat är gott ;).

bild 3 (1350x1800)

Tredje målet lagad mat denna dag!!!

bild 2 (1350x1800) (1200x1600)

Mumsigt värre….kotlett, pasta med pesto och soltorkade tomater :-).

Hmm ha ha känns som om jag ätit det hela veckan…men vad gör väl det när det är så mumsigt som det är….

OVER AND OUT……..

Robert Wåhlander

Posts Google+

En träningstokig kille som tävlar i AF. Driver nu i egenskap som butikschef MMSports Malmö tillsammans med min fru!!!