SM i Klassisk Styrkelyft – Östersund – 27/1 2012

31 januari, 2012
31 januari, 2012

Jag har bestämt mig för att vara nöjd med min tävling!

Framför allt för att jag uppnådde mina mål. De mål jag satt upp före tävlingen och som var att väga in i klass -63(utan vätsketömning, fasta eller bastu) och att slå personligt rekord på poäng(367,42p). Jag har tränat ganska bra de senaste månaderna och framför allt lyckats hålla mig frisk, vilket har gjort att viktnedgången gått enligt planen och utan att tappa allt för mycket styrka. Jag vågade till och med höja mina planerade ingångsvikter i både knäböj och marklyft när det började närma sig tävling, vilket nog aldrig hänt innan. Ganska laddad inför tävlingen med andra ord.

Tävlingsdagen började tidigt trots ”sen” invägning med bilresa från Stockholm till Östersund. Behaglig resa och jag höll mig lugn. Det var först när vi skulle från hotellet till invägningen som jag började stressa och sedan höll den känslan i sig från och till enda till efter sista lyftet.

 

Invägning; 62,3kg och målet nått med god marginal.

 

Knäböj:

112,5kg – Godkänt 3-0

120kg – Godkänt 3-0

125kg – Godkänt 3-0

Otroligt nöjd med böjarna! 120 var lite av ett maxlyft men med hjälp av perfekt coachning lyckades vi trixa till det så att jag kunde kämpa upp även 125. Tangerat PB på 6kg lägre kroppsvikt än på SM i augusti. Dubbla kroppsvikten i knäböj är ju inte heller en helt oangenäm siffra.

 

Bänkpress:

75kg – Godkänt 3-0

80kg – Godkänt 3-0

82,5kg – Bom

Första lyftet var inte perfekt men kom upp utan problem. Det andra var en av de bästa pressar jag gjort. Fick ingen bra start men lyckades trycka hela vägen. Vet inte hur långt jag kom på sista men är nöjd.

 

Marklyft:

140kg – Godkänt 3-0

145kg – Bom

145kg – Bom

Första var inte perfekt men hade bra fart och kände mig stark. Sedan tog det stopp. Försökte att rätta till men var nog alldeles för ivrig och stod inte rätt när jag skulle dra. Riktigt besviken då jag som sagt kände mig stark trots lång tävling och faktiskt trodde att jag skulle klara minst 145, men icke!

 

Totalt: 345kg – 373,67p och PB med 6,25 poäng. 4:e plats av 12 startande i klassen.

 

Alltså uppnådde jag mina mål, men jag var så väldigt besviken på marklyften och kände att 5kg till kunde räckt för att hamna på pallen, så jag glömde bort att jag inte satt upp några placeringsmål(då det inte skulle vara rimligt eftersom jag inte kände till var konkurrenterna eller ens jag själv skulle vara kapabel till) och dessutom i en för mig helt ny viktklass.

Kontenta: Jag gjorde en bra tävling i det stora hela, jag är nöjd med det jag presterade och nu siktar jag på nästa utmaning! 🙂

Böj @ Östersund

Foto: Marie Tunroth

Linda Samuelsson

Posts Google+

test