Tömning/laddnings experiment

30 augusti, 2012
30 augusti, 2012

Åh vad jag är seeeeeg just nu!

Är inne på min tredje och sista dag med lågt kolhydratintag. Syftet är att tömma glykogenet inför mitt lilla ”tömning/laddnings” experiment. Gjorde en väldigt ambitiös plan för detta men det har varit svårt att dricka så pass mycket som krävs vid en laddning när man flyttar och är mycket till fots men jag har gjort så gott jag kunnat.

Planen på ett ungefär

  • Förberedelse (började tänka på detta några dagar innan själva upplägget): Börja salta maten mer (eller sojasås på allt, gött!), drick mer vatten.
  • Dag 1-3: Salt mat, mycket vatten (bosätt dig på toaletten), halverad mängd kolhydrater (mer protein/fett). Tung träning/ halvkroppspass.
  • Dag 4-5: Salt mat, mycket vatten, inga kolhydrater (nästintill). Tung träning/ halvkroppspass.
  • Dag 6: Stryp saltet, mycket vatten, inga kolhydrater (nästintill). Lätt träning/promenad.
  • Dag 7: Stryp saltet, minska på vattnet, börja kolhydratsladda (fatta hur gott det är med bananer, har seriösa cravings nu)! Vila.
  • Sista dagen: Ännu mer kolhydrater, väldigt lite vatten. Showtime!

Detta är som sagt bara ett litet experiment inför en fotografering och inget jag kommer köra med inför tävling (inte som jag tror just nu i alla fall).

Så idag gjorde jag alltså dag 6: inget salt och väldigt lite kolhydrater! Och nu är jag trött kan jag säga! Fast jag har inte kört helt strikt (som vanligt typ) utan ätit lite kvarg/keso som faktiskt innehåller en del natrium (och kolhydrater). Det är inte bara saltet man strör över maten som innehåller natrium utan mjölkprodukter innehåller en hel del. Om ni någonsin undrat varför man inte kan ge spädbarn vanlig komjölk = den är för salt för deras outvecklade njurar! Andra riktiga saltfällor är pålägg (skinka/ost), bröd, flingor och färdigmat! Så även om man inte saltar maten alls så får man i sig en hel del natrium utan att ens tänka på det.

Och salt förhöjer ju smakerna ganska mycket så det gäller att använda fantasin och krydda med allt annat. Idag blev det torsk med citron, dill och chili.

Jag har inte kört helt kolhydratfritt utan tillåtit mig kolhydrater från grönsaker (även mer kolhydratrika såsom ärtor, fast inte ätit så mycket då) + lite kolhydrater från kvargen såklart. Men det är ändå extremt lite för att vara mig! Är så sjukt trött. Känns som jag släpar benen efter mig när jag går och ska snubbla när som. Ge mig kolhydrater!! Fattar inte hur man orkar vara glad och trevlig vilket många påstår sig vara…men det kanske bara är en omställning innan ketonerna kommer igång!

Träningen har gått förvånansvärt bra ändå tycker jag. Med lite jävla-anamma går det att pressa sig, fast jag märker att jag behöver längre återhämtningstid mellan seten (typ står och sover lite mellan, hämtar kraft, pressar och återgår sen till min stående sömn). Jag har förresten galen träningsvärk i benen sen passet på AA Elite. Helt underbart! Finns inget bättre än ett bra benpass!

Var nere på stan för första gången idag och jag måste säga att det är så himla mysigt här i Malmö! Blev lite shopping då såklart….

Tadaaaa….nya matlådor! Hur nördig får man bli! Men jag har letat hur länga som helst efter matlådor med separata fack så allt inte bara blandar sig till en oaptitlig sörja. Och nu hittade jag dessutom vattentäta matlådor med uttagbara fack från Granit. Hejdå läckande Ikea-matlåda – vila i frid! Sen kunde jag inte motstå den lilla söta rosa matlådan från Lagerhouse.

Det ska vara roligt med matlåda till jobbet ju! Speciellt för en dietande person som behöver x antal matlådor bara man ska gå utanför dörren!

Elinor Medhammar

Posts Google+