Hellooooo Malmö!

28 augusti, 2012
28 augusti, 2012

Första dygnet i Malmö avklarat! I love it! Så mysig stad, känner mig som hemma bland falafel och hummus! Gött!

Känns hur bra som helst men klart man är lite lost i en ny stad (tack för GPS!) och ny lägenhet (flyttlådskaos) men nog ska det bli ordning och reda här också. Jag kom sent igår kväll och började med röjningen, herregud vad saker man har! Och nu är det kompakt living som gäller i nya lägenheten, får hitta massa ställen att förvara mina saker i (typ stoppa allt i en låda under sängen, hehe!).

Hej flyttkaos!

Köket är i minsta laget: tre små gasplattor, miniugn (också gasugn som inte lyckats få igång, känns som allt kommer explodera när jag är inne med tändare i ugnen…håller andan och hoppas på att överleva varje gång jag ska sätta på ugnen, haha!), frysen står i vardagsrummet (eftersom det bara finns ett minifrysfack i minifrysen) och jag som ska laga hur mycket god dietmat som helst! Gahh…vart ska allt få plats! Ähh, det löser sig!

Tänkte redan nu steka upp massa kyckling i bitar och frysa in så det finns klart! Tips: marinera i teriyakisås, ingefära, chili, en nypa kanel och koriander. Dögott och enkelt att ta fram och tina om hungernöden slår på. Tänkte även göra massa grekiska köttfärsbiffar med fetaost och timjan i, enkelt och gott. För min del funkar livet bäst om man har färdig mat i frysen som man bara kan ta fram och tina snabbt. Annars finns det risk att jag väljer ett sämre alternativ för jag orkar inte laga mat när jag är hungrig (är en sån person som måste ha mat NU!!!!). Så när tillfället ges lagar jag en väldans massa mat och fryser in!

Börjar nya jobbet på måndag så jag har några dagar på mig att reda ut livet här! Får lägga upp mer bilder på lägenheten när jag packat upp lite. Bor i ett mysigt område i Slottstaden så jag har haft tur, inte helt lätt att få tag på lägenhet snabbt och speciellt inte i ett bra område.

Började dagen med en morgonpromenad och försökte lista ut vart jag ska jobba och hur jag ska ta mig dit. Hitta tillslut efter lite förvirring (saved by GPS) och konstaterade att det går att promenera till jobbet, ca 30 min enkel väg. Sen har jag även en cykel som jag fått låna av tjejen jag hyr av (så himla snällt, tack tack!) och då går det snabbare såklart!

Jag hittade även till gymmet AA Elite Fitness som drivs av byggarproffset Ahmad Ahmad (tillhörande Body Science Pro Team…så vi är i samma team…typ…fast jag är på liiite lägre nivå kanske! ;)).

Jag hade föreställt mig ett mörkt källargym med skalbaggar som kryper längs väggarna och galna byggare som skriker så blodådrorna sprängs. Men där där hade jag fel minsann, var hur ljust och fräscht som helst! Halleluja! Och tjejer tränar där för halva priset (SCORE!). Jag frågade varför och fick svaret att gymmet stödjer jämnställdhetsfrågor (med glimten i ögat), haha! Bra där!

Blev ett benpass och jag fick en galen PT på köpet som ville plåga mig lite extra (eller kanske bara visa maskinerna, skitsamma, han var inte nådig någonstans). Bentortyr! Tack för det!

4 set knäböj

3 set frontböj

4 set hacklift

3 set benpress

3 set liggande lårcurl

3 set vader

DÖ!

Detta kommer kännas i mina ben imon kan jag säga. Och jag längtar redan till nästa träningspass! Love!

Formen känns ganska bra. Håller på med en lite miniladdning/tömning inför min fotografering i helgen men jag vet inte om jag lyckas så bra. Det funkar sådär att dricka x antal liter per dag och vara på språng i en ny stad. Toalett hej! Aja, det var mest som en kul grej att testa. Förmodligen kommer jag inte ens köra någon riktig tömning/laddning inför decembercupen och det känns tajt att försöka ge sig på att innan Luciapokalen när det är en vecka innan. We’ll see…får klura på den!

Och ja, det blir många turkosa linnen på bilderna nu märker jag, haha…äger 4 olika turkosa linnen….så himla fin färg ju!

Ha en underbar kväll!

Elinor Medhammar

Posts Google+