Härligt flow och blomkålsmos

14 juli, 2012
14 juli, 2012

Fick till ett helt skönt pass idag. Kom in i ett fantastikt flow och gick fullständigt in i mig själv.

Tunnelseende. Mördarblicken på. Jag mot vikterna.

Tänkt vad en vilodag och lite extra sömn kan göra för prestationen. Jag vet att jag sover alldeles för lite. Har alltid varit en person som sover väldigt lätt och får svårt att somna när det är mycket kring mig. Och ibland tycker jag livet är perfekt men kan ändå ha svårt att sova. Det kommer och går i perioder.

Att sova för lite/dåligt påverkar ju såklart både humör och prestationsförmåga (och gör så att kortisolnivåerna skjuter i höjden =ingen hit för formen) så jag försöker verkligen se till att varva ner på kvällen, undvika koffein och annat som kan störa sömnen.

Men nu kände jag mig verkligen utvilad och på glatt humör. Det blev inga rekordvikter men känslan i kroppen var skön. Det blev ett ”slaskpass”, körde lite gott och blandat!

Marklyft: 6 set, upptrappning från 60 kg till 110 kg.

Chins: 3 set. Körde så många jag orkade (vilket inte var något att skryta med idag) och därefter negativa chins (= hoppa upp och hålla emot på vägen tillbaka).

Dips: 3 set. Gjorde 17, 15, 12 st. Jaa…inte heller nått att skryta med (typ sämst!) men jag fick god pump och kontakt.

Mina chins och dips går lite upp och ner. Förbereder mig på en sistaplats i styrkeronden i AF. Får förlita mig på fysikronden istället, haha! 🙂 Men skitsamma, jag gör så gott det går helt enkelt.

Pullups: 8 st x 3 set

Smala armhävningar: 12 x 3

Liggande benlyft: 3 set

Jag blev lite inspirerad när jag bedömde en matdagbok jag fick av en patient i veckan. Hon kör LCHF-inspirerat och äter blomkålsmos istället för potatismos. Ingen dum idé alls tyckte jag!

Inte för att jag sympatiserar med denna typ av kost (men har såklart respekt för att vissa människor kan gå ner i vikt/må bättre av att äta mindre kolhydrater…men tycker fortfarande man ska fokusera på kvalitén och typ av kolhydrater…skitsamma, nog om detta!) men jag måste ändå ge cred för alla kreativa lösningar dessa människor använder för att minska på kolhydraterna i maten.

Så blomkålsmos it is! Perfekt dietmat ju! Jag gjorde min ”fitnessvänlig” utan ett ton grädde i á la LCHF.

Delade ett blomkålshuvud och kokade mjukt (men fortfarande lite tuggmotstånd kvar), kanske 7-8 min. In i matberedaren (stavmixer funkar säkert också). Knäcke ett ägg och slängde i ca 2-3 msk kesella. I med lite bregott också, kanske 1 msk, för smakens skull. Krydda efter tycke och smak. Jag använde salt, vitpeppar, lite gurkmeja (mest för att jag gillar gurkmeja på kokt blomkål). Tror piffi allkrydda skulle vara gott till (har alltid det i potatismos).

Blev toppen och funkar absolut istället för potatismos. Perfekt sätt att öka på grönsaksintaget, vilket medelsvensson definitivt skulle behöva göra!

Elinor Medhammar

Posts Google+