Nyttig tacopaj

14 mars, 2012
14 mars, 2012

Recept på denna supersmarriga tacopaj som intogs i helgen

Pajdeg

1 dl grahamsmjöl

1,5 dl vetemjöl

125 g kvarg

1/2 dl olivolja

2 msk vatten

1 krm salt

Knåda samman alla ingredienser till en smidig deg. Låt vila i kylen ca 30 min. Tryck ut i pajform och förgrädda i ugn 10 min, 200°.

Här kommer ett litet tips för er som tycker det tar emot att köpa färdig kryddblandning med tillsatser: egen tacokrydda! Den är supergod och funkar kanonbra!

Tacokrydda

2 msk chilipeppar

1,5 msk vitlökspulver

1 msk chilipulver

1 msk spiskummin

1 msk paprikapulver

1 tsk oregano

1/2 msk svartpeppar

1 msk socker/sötströ

Blanda ihop alla ingredienser. Klart!

Pajfyllning

500 g nötfärs

200 g kvarg

tacosås efter smak

1/2 lök

1/2 paprika

svarta oliver

2 dl riven ost, 10 %

Stek köttfärs i tacokrydda efter smak. Häll i det förgräddade pajskalet. Blanda kvarg och tacosås, bred över köttfärsen. Hacka lök, paprika och oliver grovt, strö över kvargen. Toppa med riven ost. In i ugnen ca 25 min. Bon apetit!

Elinor Medhammar

Posts Google+