Proteincookies och enkel Italiensk kyckling

4 mars, 2012
4 mars, 2012

Helgen fortsätter att vara underbar! Massa energi och motivation. Dagens matlagning – Superenkel och supergod Italiensk kyckling.

Recept

1 kg kyckling

500 ml Milda mat 4 %

Pesto

Soltorkade tomater

Oliver

Kycklingbuljong

Bryn kycklingen. Blanda matlagningsgrädde med pesto, soltorkade tomater, oliver och buljong. Häll allt i en ugnssäker form. Strö e.v.t lite pinjenötter på (jag hade inga hemma så jag tog lite solrosfrön, funkar de med). In i ugnen 30 min på 200 grader! Till detta serverade jag ris som jag kokade i grönsaksbuljong och blandade ner lite timjan i. Sjukt gott!

Sen var jag sugen på nått gott men samtidigt får det gärna vara nyttigt. Så det fick bli proteincookies.

Recept

1 äpple

1 dl Body Science vassleprotein, vaniljsmak (här kanske ett Bake protein som tål värme  passat bättre men jag hade inget hemma så man tager vad man haver).

1 helt ägg + 2 äggvitor

1,5 dl nötter (jag hade sötmandel)

Kanel

Kardemumma

E.v.t lite sötströ

Kör allt i matberedare till en jämn smet. Klicka ut på bakplåtspapper. In i ugnen 15-20 min på 175 grader.

 

Recepten är inspirerade från denna supertrevliga blogg! Kan säga att jag har varit mätt idag. 🙂

Elinor Medhammar

Posts Google+