Kärlek i köket

26 februari, 2012
26 februari, 2012

Helgen blev inte riktigt som planerat! Åkte på en riktigt elak förkylning i torsdags och har varit trött, snuvig och nyst konstant! Tråkigt nu när jag äntligen börjat komma igång med  träningen men konstigt nog känns ändå skönt att det ”bara” är en förkylning och inte svullna halsmandlar som jag haft problem med tidigare. Oturligt nog smittade jag även Stefan som kom för att hälsa på så vi fick ta det lugnt ihop!

Det blev en massa god matlagning istället! Vi improviserade och fick ihop riktigt goda saker! Vad sägs om denna fina frukost: Havre- och bananomelett med vaniljkesella och mosade hallon! Helt vansinnigt god!

Recept till en omelett

3 hela ägg

1/2 dl havregryn

1/2-1 dl mjölk

1/2 banan

1 nypa salt

sötströ efter smak

Skär bananen i tunna slantar och vispa ihop allt. Stek några minuter på varje sida. Done!

Vaniljkesella

250 g kesella

1/2 dl sötströ

2 tsk vaniljsocker

en nypa ekologiskt vaniljpulver (kan uteslutas)

Hallonen är vanliga frysta hallon som vi värmde i micron och mosade ihop! Vi gjorde en till variant på omeletten där vi la till en halv skopa Body Science vassleprotein, chokladsmak. Blev kanon! Jag är en riktig chokoholic så denna variant var helt i min smak!

Till gladiatorerna blev det ”chokladpudding” gjort på Body Science kasein, smak Double Chocolate Almond! Rekommenderas verkligen! Vi gjorde den på mjölk samt en äggvita och vispade ganska hårt! In i frysen ett tag så blev konsistensen perfekt! Till den blev det vaniljkesella, banan och valnötter!

Vi åt ju ”lagad” mat också såklart! Blev en jättegod kycklinggryta med sting!

Så helgen blev riktigt mysig med massa kärlek i köket! Lite promenader i solen hanns med! Nästa vecka ska jag banne mig vara frisk! Jag vill komma igång nu! Vila imon och kanske ett lätt pass på tisdag beroende på hur kroppen känns!

Nu en kopp te och lite avkoppling framför tvn! Ha en fortsatt fin kväll!

Elinor Medhammar

Posts Google+